Innovationsmässa under Innovation Week

Den 6-12 november arrangeras East Sweden Innovation Week. East Sweden Medtech står bakom en innovationsmässa för hälso- och sjukvården, och ett seminarium om sårvård.

East Sweden Innovation Week är en årlig vecka i Östergötland som sätter fokus på innovationskraften i länet. Onsdagen den 8 november blir det mycket fokus på innovationer i hälso- och sjukvården, där East Sweden Medtech är med och arrangerar både mässa och seminarium.

Sårvård är temat för ett seminarium klockan 9.00-11.00 på onsdag förmiddag. Där handlar diskussionerna om framtidens sårvård med exempel som AI-baserad teknik för sårbehandling, ny teknik för att förhindra trycksår och smarta sårförband som kan avslöja infektion.

Seminarium om framtidens sårvård

Seminariet arrangeras av East Sweden Medtech tillsammans med Test och Innovation vid Region Östergötland samt Institutionen för medicinsk teknik (IMT) vid Linköpings universitet. Samma arrangörer står bakom innovationsmässan för hälso- och sjukvård på onsdagen, där en mängd smarta idéer och nya lösningar kommer att visas upp. Mässan hålls i Ljusgården vid Universitetssjukhusets norra entré klockan 10.00-15.30.

– Syftet med mässan är att visa upp olika lösningar, färdigutvecklade eller idéer, men också att få fler att berätta om sina goda idéer. Många medarbetare, patienter och närstående har förslag på förbättringar och vi vill hjälpa innovativa idéer vidare, säger Magnus Stridsman, enhetschef för Test och Innovation.

– Samverkan mellan vård, akademi och näringsliv är oerhört viktig för att stärka utvecklingen inom det medicintekniska området, säger Peter Hult, projektledare på East Sweden Medtech.

Innovationsrådgivare från East Sweden Medtech och Test och innovation är på plats på mässan hela dagen för den som vill passa på att ställa frågor eller diskutera idéer.